Еко кожа

Еко кожата е съвременен, високотехнологичен материал, създаден с цел да обезпечи максимален комфорт, който благодарение на качествата си и ценовата достъпност е широко използван в мебелната промишленост.
В състава на еко кожата влизат памук, изкуствени материали на основата на целулоза, естествена кожа и синтетични полимери.
Названието „еко кожа“ идва от високите екологични, хигиенични и експлоатационни свойства на този материал. Тя имитира структурата на естествената кожа и я превъзхожда по много показатели.
Еко кожата се произвежда чрез нанасяне на полиуретанов слой върху памучна основа, нанесен без деформиране на текстилната основа. Това придава на материала допълнителена мекота и еластичност. Полиуретана притежава много висока износоустойчивост, голяма устоичивост на ниски температури (до — 35°С), възстановяване при деформации и висок коефициент на еластичност. По показателя топлопроводимост, тя е близка до дървесината. Съвременните марки полиуретан гарантират показатели десетки пъти по-високи, от коя да е естествена кожа.
Еко кожата е хипоалергична, не се изтрива и благодарение на технологията на производство образува множество пори в резултат на което кожата „диша“ – има висока въздухопроницаемост и хигроскопичност.
Еко кожата е много комфортен, мек, еластичен материал, който при допир прилича на естествената кожа. Еко кожата е качествен заместител и прекрасна имитация на естествената кожа, съхранява отличния си вид много по-дълго време.

Препоръки при поддръжката на дамаска за мебели от еко кожа:
Петната от кафе, сок, напитки се почистват лесно с влажна кърпа и леки движения. След което избършете мястото със суха кърпа. По този начин се отстранява прах и дрги замърсявания. При силно и упорито замърсяване се допуска използването на 40-50% спиртен разтвор.

Внимание! Не сушете дамаската чрез пряко нагряване със сешоар или отоплителен уред.